Featured

Scratch Örnekleri-15: Scratch ile Araba Yarışı Oyunu

Share:
Merhaba sevgili çocuklar. bu dersimizde scratch ile araba yarışı oyunu yapacağız ve sizlerle bu oyunun kodlarını da paylaşacağım. Ayrıca oyunu yaparken ihtiyaç duyacağınız resimleri de sizlerle paylaşacağım. Son olarak oyunumuz iki kişilik bir oyun.


Yukarıda gördüğünüz gibi bir alanımız olacak ve iki aracımız olacak. Bu iki aracın bir tanesi yön tuşları ile diğeri ise A,S,D,W tuşları ile hareket edecek. Yeşil alana değdiği zaman herhangi bir ilerleme olmayacak. Araba yarışı oyunumuzu yeşil engellere çarpmadan bitirmemiz gerekiyor.


Yukarıda yer alan kodlar yön tuşları ile hareket ettirmek istediğimiz araca yazılacak olan kodlardır. Kodları kısaca açıklayacak olursak; araçlar hangi yöne tıklanırsa o yöne dönecekler ve o yönde hareket edecekler. Ayrıca yeliş renge değdikleri zamansa -2 adım geri gidecekleri için ilerleme olmayacaktır. Ayrıca bitiş isimli karaktere değdikleri zaman ise yarış bitti şeklinde bir uyarı gelecektir.


Yukarıda yer alan kodlar A,S,D,W tuşları ile hareket ettirmek istediğimiz araca yazılacak olan kodlardır. Kodları kısaca açıklayacak olursak; araçlar hangi yöne tıklanırsa o yöne dönecekler ve o yönde hareket edecekler. Ayrıca yeliş renge değdikleri zamansa -2 adım geri gidecekleri için ilerleme olmayacaktır. Ayrıca bitiş isimli karaktere değdikleri zaman ise yarış bitti şeklinde bir uyarı gelecektir.


Arka plan resmimiz

Bitiş çizgimiz


Araba 1


Araba 2

Yukarıda sizler için anlattığım yöntemler scratch ile iki kişilik araba yarışı oyunu yapabilirsiniz. Takıldığınız yerleri hiç çekinmeden sorabilirsiniz.

Oyunun bitmiş halini indirmek için TIKLAYINIZ

1 yorum:

  1. Projenizi okula götüreceğim. İzin veriyor musunuz hocam?

    YanıtlaSil