Featured

Scratch Örnekleri-10: Scratch İle Yürüyen Çocuk Uygulaması

Share:
Merhabalar çocuklar. Sizler ile bugün scratch programı ile yürüyen çocuk uygulaması yapacağız. Uygulamamız daha önceki derste yaptığımız kanat çırpan yarasa uygulaması ile çok benzer bir uygulama. Mantığı aynı diyebilirim.

İlk olarak sahnemizin arka planını (backgrounds) istediğimiz bir arka plan ile değiştirelim. Daha sonra ise karakter (kukla) olarak boy4-walking-a isimli karakteri sahneye ekleyelim. Daha sonra kostümler kısmından, boy4-walking-b, boy4-walking-c, boy4-walking-d, boy4-walking-e karakterlerini ekleyelim.


Scratch ile yürüyen çocuk uygulamasını kod blogları ise yukarıdaki gibi. Kodları gelin açıklayalım. Yeşil bayrağa tıklandığı zaman sürekli olan boy4-walking-a kostümüne geç 10 adım git 0.3 saniye bekle boy4-walking-b kostümüne geç 10 adım gir 0.3 saniye bekle ....... bu şekilde aynı mantık ile boy4-walking-d karakterine kadar kodlarımızı yazıyoruz. Bu şekilde çocuk da yürüyor görüntüsü oluşuyor. En son da yer alan kenara geldiğinde geri dön kod blogu ile de çocuk karakterleri kenara geldiği zaman geri dönecekler.

Hiç yorum yok