Featured

Scratch Örnekleri-18: Scratch İle Dans Eden Çocuk Yapalım

Share:
Merhabalar sevgili öğrencilerim :) Bu kodlama saatinde sizler ile dans eden bir çocuk yapacağız. Dans eden çocuk kanat çırpan yarasa ile yürüyen çocukta yaptığımız uygulamanın mantığı aynı. Farklı karakterleri (kuklaları) aralıklar ile oynatarak dans ediyormuş gibi göstereceğiz. Şimdi gelin scratch ile dans eden çocuk yapımına geçelim.

İlk olarak sahnemiz için bir arka plan seçelim ve daha sonra aşağıda yer alan kostümü (karakteri-kuklayı) seçelim. Daha sonra ise çocuğun farklı kostümlerini ekleyelim.

Yukarıdaki resimdeki gibi bir arka plan seçelim ve karakter (kukla-kostüm) olarak da breakdancer-1 isimli karakterimizi seçelim.

Daha sonra yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi KOSTÜMLER menüsü altındaki İÇERİ AKTAR kısmından dans eden çocuğun farklı kostümlerini ekleyelim. Bu kostümlerin isimleri breakdancer-2, breakdancer-3, breakdancer-4 bu kostümleri ekledikten sonra artık tek yapmamız gereken kod bloglarını kodlama alanına sürükleyip bırakmak

Yeşil bayrağa tıklandığı zaman 2 kez breakdancer-1 kostümüne geç 0.5 saniye bekle breakdancer-2 karakterine geç 0.5 saniye bekle breakdancer-3 karakterine geç 0.5 saniye bekle breakdancer-4 karakterine geç 0.5 saniye bekle ve en son breakdancer-1 karakterine geç. Bu kodları yazdıktan sonra karakterimiz aşağıda yer alan resimdeki gibi dans edecektir.

Aklınıza takılan yerleri sormaktan çekinmeyin :)

Hiç yorum yok